Počasí dnes29 °C, zítra29 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji trvá chřipková epidemie, šest lidí zemřelo

V Královéhradeckém kraji trvá plošná epidemie chřipky a akutních respiračních infekcí, která v kraji začala v prvním únorovém týdnu. Počet nemocných se tento týden v kraji zvýšil téměř o desetinu na 1684 případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Hygienici k dnešku evidovali 33 případů klinicky závažného onemocnění chřipkou, z toho šest lidí zemřelo. Na svém webu to uvedla Krajská hygienická stanice v Hradci Králové.

„Jedná se o plošnou epidemii akutních respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového původu. Nejvýraznější navýšení počtu nemocných je nyní zejména mezi seniory ve věku nad 60 let," komentovali hygienici současnou situaci. Nejvyšší nemocnost byla v tomto týdnu na Jičínsku. Naopak nejméně nemocných bylo hlášeno z Trutnovska.

Většina nemocnic v hradeckém kraji kvůli chřipkové epidemii postupně vyhlásila zákaz návštěv. Do odvolání návštěvy zakázaly Fakultní nemocnice v Hradci Králové a krajské nemocnice v Trutnově, Jičíně, Náchodě a Rychnově nad Kněžnou a jejich pobočky v Broumově a Novém Bydžově. „Zákaz návštěv dosud nevyhlásila Městská nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem," řekla mluvčí krajských nemocnic Magdaléna Doležalová.

Loni v polovině února byla situace s chřipkovými onemocněními v hradeckém kraji obdobná. Hygienici tehdy také hovořili o plošné chřipkové epidemie. Nemocných tehdy bylo více než nyní, a to 1945 na 100 tisíc obyvatel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Královéhradecký kraj, smrt, nemoc, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, návštěva, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Městská nemocnice Dvůr Králové, okres Jičín, okres Trutnov, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji trvá chřipková epidemie, šest lidí zemřelo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.