Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Podmínky pro lyžování v Královéhradeckém kraji jsou stále velmi dobré

Velké lyžařské areály v Královéhradeckém kraji mají výborné podmínky. V Krkonoších a v Orlických horách je na sjezdovkách přes metr sněhu, jsou upraveny desítky kilometrů běžkařských tras. Přestože meteorologové na víkend předpovídají jarní počasí, slunečno s teplotami v 1000 metrech do plus šesti stupňů Celsia, v kvalitě lyžování by se to výrazněji odrazit nemělo. Vyplynulo to z vyjádření zástupců skiareálů. Na horách je stále dostatek sněhu.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec mají lyžaři k dispozici 43 kilometrů sjezdovek v pěti areálech a další atrakce jako třeba snowtubingovou dráhu na Formánkách v Janských Lázních. „Víkend ve východních Krkonoších bude slunečný. Kdo vyrazí do SkiResortu Černá hora - Pec na sjezdovky, běžky, nebo sáňky, nebude litovat. Běžkařům pravidelně upravujeme 80 kilometrů v okolí Černé a Světlé hory, Pece pod Sněžkou, Černého Dolu a Velké Úpy," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Také největší krkonošské zimní středisko Špindlerův Mlýn hlásí velmi dobré podmínky. Nabízí více než 25 kilometrů sjezdovek a další atrakce. Areál jede naplno.

V Krkonoších se lyžuje například i v areálu SKIMU v Horní Malé Úpě, v Herlíkovicích nebo v Mladých Bukách. V plném provozu jsou také velká střediska v Orlických horách v Deštném a Říčkách plus řada menších.

Na hřebenech Krkonoš je zhruba 230 centimetrů sněhu. Horská služba v ranním hlášení varovala před zledovatělým povrchem. Náledí hrozí nejen ve vrcholových partiích hor. V Krkonoších platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti, přičemž "tendence lavinového nebezpečí je setrvávající". Uvolnění laviny je tak možné hlavně při velkém dodatečném zatížení, a to hlavně na strmých svazích se sklonem přes 35 stupňů. V lavinových katastrech, ke kterým patří také Kotelní jámy, údolí Bílého Labe od Boudy u Bílého Labe, Kozí hřbety a Labský, Obří, Dlouhý nebo Modrý důl, hrozí laviny středních rozměrů, které se zastaví většinou ještě na svahu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, Krkonoše, sjezdovka, Orlické hory, Černá hora, Janské Lázně, Bílé Labe, Pec pod Sněžkou, Velká Úpa, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro lyžování v Královéhradeckém kraji jsou stále velmi dobré  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.