Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koledníci v hradecké diecézi vybrali rekordních 18,4 milionu korun

V Tříkrálové sbírce na území Královéhradecké diecéze, která zahrnuje území Královéhradeckého, Pardubického a části dalších sousedních krajů, koledníci začátkem ledna vybrali rekordních víc než 18,4 milionu korun. Informovala o tom Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové. Loni lidé na východě Čech přispěli více než 17,5 milionu korun.

Charity z vybraných peněz podpoří především služby pro nemocné a potřebné ve svých regionech. Část výtěžku půjde na humanitární projekty v zahraničí.

Letos se do Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi zapojilo téměř 15 tisíc dobrovolníků. Nejvíce pomáhali školáci, skauti, farníci, charitní zaměstnanci a další dobrovolníci.

Například na Hradecku z výnosu sbírky charita podpoří domácí hospicovou péči o nevyléčitelně nemocné, na Pardubicku služby pro rodiny s dětmi a pro pěstouny. Trutnovská charita z vybraných peněz zakoupí dávkovače léků pro zdravotní službu a domácí hospicovou péči. Na Jičínsku z tříkrálových darů podpoří dobrovolnické programy na pomoc dětem, rodinám, seniorům a lidem s handicapem.

Pomoc do zahraničí zamíří na humanitární projekty v Indii, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové. Konkrétně půjde o kvalifikační kurzy pro mladé lidi bez vyučení a dětské večerní vzdělávání v oblasti Bangalore a o podporu nemajetných školáků a vysokoškolských studentů v oblasti Belgaum.

Dobročinná Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita ČR celostátně od roku 2001, patří k největším dobrovolnickým akcím v Česku. V celé ČR se vybralo přes 119 milionů korun.

Autoři | Foto charitahk.cz

Štítky ČR, církve, sociální, charita, Královéhradecký, Pardubický, Česko, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Diecéze královéhradecká, Indie, okres Jičín, Bengalúru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koledníci v hradecké diecézi vybrali rekordních 18,4 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.