Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V rodinném domě v Plotištích hořelo, hasiči zachránili 5 lidí

Včera krátce před půl desátou hodinou byl hradeckým hasičům vyhlášen poplach. V ulici Petra Jilemnického v Plotištích nad Labem hořelo v rodinném domě. Obyvatelé se před požárem utekli na balkon, odkud je zachránili požárnici. Záchranná služba musela odvézt dospělého a dvě děti na další vyšetření do nemocnice.

Hořet začalo v přízemí domu v pracovně, která měla rozměry asi 2x3 m. Obyvatelé domu byli v tu dobu v patře rodinného domu. Když ucítili zápach, byly už prostory zakouřené. Hořící pracovna se pak nacházela v blízkosti vchodu do domu, proto lidé utekli na balkón. Odtud hasiči zachránili skupinu tří dospělých a dvou dětí pomocí nastavovacích žebříků.

„Požár dostaly jednotky rychle pod svou kontrolu, dalšímu šíření zabránily ve 21:39 hod. a likvidace byla ohlášena ve 22:53 hod. Obyvatelé domu byli předáni do péče zdravotnické záchranné služby, která nakonec převezla jednu dospělou osobu a dvě děti na další vyšetření do zdravotnického zařízení. Hasiči se dále postarali o odvětrání objektu a provedli úklid v místnosti, kde hořelo. Jednotky se vracely na své základny kolem 23. hodiny,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic a dobrovolná jednotka z hradecké části Plácky.

Na místě už byl i vyšetřovatel hasičů, který ohledáním požářiště zjistil, že příčinou požáru byla s největší pravděpodobností technická závada buď na adaptéru od notebooku, nebo na lithiových bateriích.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 2,5 milionu korun.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, dům, HZS, Plotiště, rodinný dům, Peter Jilemnický, Plotiště nad Labem

V rodinném domě v Plotištích hořelo, hasiči zachránili 5 lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.