Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Hradec bude zelenější, Technické služby vysadí pět set stromů

Hradec Králové ožívá podzimní výsadbou téměř 500 nových stromů. Zeleň nahradí stromy odstraněné kvůli opravám a bezpečnostním důvodům. Převažovat budou javory, lípy a hlohy.

V Hradci Králové tento týden odstartovaly podzimní výsadby stromů, kdy technické služby plánují zasadit téměř 500 nových stromů. Největší zastoupení budou mít listnaté druhy odolné proti suchu, jako jsou javory, lípy či hlohy. Stromy budou vysazeny především tam, kde musela zeleň ustoupit opravám nebo byla odstraněna z bezpečnostních důvodů.

První várka stromů, včetně 159 javorů a lip, dorazila již v polovině října. Stromy budou rovnoměrně rozmístěny po celém městě, „Důležité výsadby stromů plánují technické služby zejména do městských částí, které o ně v minulosti přišly. Nejvíce stromů vysadíme do ulic Exnárova a Čajkovského, kde zeleň ustoupila potřebným opravám teplovodů. Nové stromy chceme vysadit například v Brněnské, Severní a Spojovací ulici. Objeví se také na třídě SNP a v Kydlinovské ulici,“ uvedl v tiskové zprávě města náměstek primátorky pro Technické služby Hradec Králové Pavel Vrbický.

Podzimní výsadby budou pokračovat až do konce listopadu, pokud to počasí dovolí. Každý strom stojí přibližně čtyři tisíce korun a pracovníci technických služeb připravili i tisíce opěrných konstrukcí pro mladé stromy, aby se dobře ujaly.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky strom, výsadba, Hradec Králové, Technické služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec bude zelenější, Technické služby vysadí pět set stromů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.