Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

ANKETA: Některé pneuservisy mají volný termín na přezutí auta na zimní pneu až za tři týdny

Je čas vytáhnout ze sklepa zimní gumy, nebo nakoupit nové. Pneuservisy ve velkém přezouvají auta na zimní pneu a volné termíny mají některé až za tři týdny. Přitom na příští týden hlásí meteorologové i v nižších polohách sněhové přeháňky.

Pneuservisy v Královéhradeckémk raji jedou na plné obrátky. Některé dokonce prodlužují provozní dobu, aby uspokojily poptávku klientů. V Jičíně v Hradecké ulici se bude přezouvat i na státní svátek. "Volné termíny máme až na 13. a 14.listopadu," potvrdili Hradecké Drbně jičínští mechanici. Podobná je situace také v Žamberku v Zemědělské ulici, kde zájemci dostanou volný termín až 18. listopadu. V Častolovicích je situace lepší, tady se dá sehnat volné okénko do dvou dnů.

Vypadá to, že přezouvání na zimní gumy docela hoří. Meteorologové na příští týden hlásí ochlazení a první sněhové přeháňky i v nížinách a zákon hovoří jasně. Od 1. listopadu do 31. března mají řidiči v České republice povinnost používat zimní pneumatiky, pokud se na silnicích nachází souvislá vrstva sněhu, ledu nebo námrazy, případně pokud lze tyto podmínky očekávat.

ANKETA: Máte přezuto auto na zimní pneu?

Celkem hlasovalo21 čtenářů

Zimní pneumatiky jsou vybaveny hlubším dezénem, který by měl mít minimálně 4 milimetry, což zlepšuje přilnavost na kluzkém povrchu a zvyšuje bezpečnost jízdy. Tato povinnost se vztahuje na všechny vozy do 3,5 tuny, zatímco pro těžší vozidla platí přísnější podmínky. Pokuta za nedodržení tohoto pravidla může dosáhnout až několika tisíc korun, a navíc pojišťovny mohou odmítnout proplatit škodu, pokud zjistí, že nehoda byla způsobena nevhodnými pneumatikami.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/ASSY

Štítky pneuamtiky, přezutí, gumy, pneuservis, ČR, zima, zákon, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Některé pneuservisy mají volný termín na přezutí auta na zimní pneu až za tři týdny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.