Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Nové zastřešení zastávky i letní scéna. Participativní rozpočet mění tvář Dvora

Projekt zastřešení autobusové zastávky naproti poště, navržený v participativním rozpočtu, je hotov. Další plány, jako je letní scéna na náměstí Václava Hanky, pokračují v přípravách.

Zastřešení zastávky bylo navržené Radmilou Tomanovou ve třetím ročníku participativního rozpočtu Měníme spolu Dvůr. Projekt uspěl v hlasování a nyní je již plně dokončen.

„Při návrhu přístřešku se vycházelo z manuálu veřejného prostoru a bylo nutné respektovat prostorové možnosti lokality,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Vítězslav Šturma. Jednalo se hlavně o vlastnické vztahy, ochranná pásma inženýrských sítí, průchodnost chodníku a jeho údržbu.

Dalším zásadním projektem je Letní scéna na náměstí Václava Hanky. Ten navrhl Oldřich Skalický a získal si podporu ve třetím ročníku hlasování v roce 2023. „Nyní se pracuje na přípravě projektové dokumentace a na podzim dojde k realizaci nových přípojných míst pro silovou elektřinu,“ uvádí v tiskové zprávě Miroslava Kameníková, mluvčí tamního úřadu. Z prostoru byl odstraněn starý sloup veřejného osvětlení a došlo také k drobným úpravám zeleně.

Už v létě byl úspěšně dokončen další projekt – rozšíření dětského hřiště ve Smetanově ulici. Na hřišti přibyly tři nové herní prvky: žirafa na lezení, oboustranná tabule a kolotoč. Prvky byly vybrány ve spolupráci s navrhovatelem Zdeňkem Felgrem. Již v roce 2022 bylo hřiště vybudováno také v rámci participativního rozpočtu a Felgrův návrh tehdy vyhrál hlasování prvního ročníku.

Participativní rozpočet tak dále mění tvář Dvora Králové nad Labem a ukazuje, jak mohou občané aktivně ovlivňovat své okolí.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MUDK

Štítky rozpočet, projekt, Dvůr Králové nad Labem, tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové zastřešení zastávky i letní scéna. Participativní rozpočet mění tvář Dvora  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.