Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

ZŠ a MŠ Malšova Lhota v Hradci Králové dostane novou jídelnu, třídy i zázemí pro personál

Od října se areál Základní a Mateřské školy Malšova Lhota proměňuje. Probíhá zde rozsáhlá modernizace, která zahrnuje novou jídelnu, třídy a zázemí pro personál. Rekonstrukce nevynechá ani tělocvičnu a šatny. Investice do budoucnosti školy dosáhne téměř 65 milionů korun.

Projekt, na němž pracuje společnost STYLBAU, přinese plnou bezbariérovost díky nově instalovanému výtahu. Součástí rekonstrukce jsou také nové technické systémy, jako je výměna topení a vzduchotechnika, které zajistí efektivnější provoz školy.

„V nové přístavbě vznikne nejen jídelna, ale i prostor pro kulturní a vzdělávací akce,“ uvádí náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09). Město navíc počítá s dotacemi na nové třídy, což zefektivní financování celého projektu.

V současné době probíhají demoliční práce a předpokládá se, že hrubá stavba bude dokončena ještě letos. Následovat budou instalace nových technologií a zateplení budovy. Očekává se, že škola bude znovu plně funkční od začátku nového školního roku, s konečným dokončením všech prací v říjnu příštího roku.

Moderní přístup Design and Build, který byl pro projekt zvolen, přináší flexibilitu a minimalizuje riziko nečekaných nákladů. Tato metoda se již osvědčila v mnoha jiných stavebních projektech a její volba byla i v tomto případě strategickým rozhodnutím.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MMHK

Štítky jídelna, Lhota za Červeným Kostelcem, projekt, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZŠ a MŠ Malšova Lhota v Hradci Králové dostane novou jídelnu, třídy i zázemí pro personál  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.