Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Jičín ušetří za osvětlení ulic, stará světla nahradí úsporná LED svítidla

Společnost ČEZ ESL vyhrála zakázku za téměř 33 milionů korun a vymění 1 353 starých světel za úsporná LED svítidla. To znamená lepší osvětlení ulice a nižší náklady na elektřinu.

Společnost ČEZ ESL vyhrála zakázku za téměř 33 milionů korun a vymění 1 353 starých světel za úsporná LED svítidla. To znamená lepší osvětlení ulice a nižší náklady na elektřinu. Navíc nové lampy budou vybavené chytrými senzory, které přizpůsobí jas a teplotu světla tak, aby ladily s naším biorytmem, což může zlepšit spánek a celkovou pohodu.

"Projekt bude rozdělen do dvou etap, na které město získalo dotace ve výši 16 milionů korun," popsal v tiskové zprávě mluvčí Jičína Jan Jireš. Modernizace se dotkne všech částí Jičína, včetně Popovic, Robous a dalších. Kromě toho se už v některých částech města, jako jsou sportovní areály a sídliště, nová LED světla instalují.

Celá akce je součástí reakce na energetickou krizi, která postihla Českou republiku v roce 2022. Díky podpoře z Evropské unie a Národního plánu obnovy má Jičín šanci šetřit peníze a zároveň zlepšit kvalitu veřejného osvětlení pro své obyvatele.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Jičín, lampa, osvětlení, modernizace, svícení, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín ušetří za osvětlení ulic, stará světla nahradí úsporná LED svítidla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.