Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

O fotbalový klub má zájem několik akcionářů. Většinou jde o zahraniční jména

Prodej fotbalového klubu FC Hradec Králové nabírá na obrátkách. Po prvním kole vybírání zájemců město společně s poradenskými firmami vstupuje do druhé fáze, která přinese jednání o budoucím směřování klubu.

Na jaře tohoto roku město Hradec Králové zahájilo proces prodeje fotbalového klubu FC Hradec Králové. Pro zprostředkování této významné transakce si město vybralo poradenské sdružení Havel & Partners a Českou spořitelnu.

Během letních měsíců se přihlásilo několik zájemců, převážně ze zahraničí, kteří projevili vážný zájem o koupi klubu. „Jsme na začátku další fáze, kde od uchazečů očekáváme, že představí své vize pro rozvoj hradeckého fotbalu," uvedla v tiskové zprávě primátorka Pavlína Springerová.

Podzimní měsíce budou ve znamení hloubkových analýz a rozhovorů s kvalifikovanými zájemci. Nabídkové ceny by měly být předloženy v průběhu zimy, aby na jaře mohl nový majoritní akcionář převzít klub.

Primátorka zdůraznila, že od nového většinového akcionáře očekává nejen finanční stabilitu, ale také podporu mládežnického a ženského fotbalu. „Chceme, aby FC Hradec Králové nadále byl zárukou kvality a rozvoje pro všechny své členy," dodala Springerová.

V rámci jednání bylo také rozhodnuto, že provoz multifunkčního stadionu zůstane v rukou klubu na základě  pětadvacetileté smlouvy s možností desetiletého prodloužení, což by mělo zajistit stabilní budoucnost pro klubové aktivity.

Proces prodeje klubu byl představen a projednán s členy zastupitelstva města, aby byli všichni zainteresovaní důkladně informováni a zapojeni do tohoto významného kroku pro město i region.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením spol. STRABAG Česko

Štítky fotbalový klub, FC Hradec Králové, Pavlína Springerová, Česká spořitelna, jaro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O fotbalový klub má zájem několik akcionářů. Většinou jde o zahraniční jména  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.