Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Domov seniorů v Borohrádku projde kompletní rekonstrukcí za 72,5 milionu

Domov důchodců Borohrádek prochází velkou proměnou. Plánované rozšíření a rekonstrukce zahrnují modernizaci spojovací chodby, Zámečku a hlavní budovy, s cílem zlepšit služby pro seniory.

Královéhradecký kraj vyhlásí výběrové řízení na rozsáhlou rekonstrukci Domova důchodců Borohrádek. Celkové náklady dosáhnou 72,5 milionu korun bez DPH, přičemž tato suma je také maximální možná nabídková cena za realizaci celého projektu.

„Práce na Zámečku zahrnují vytvoření nového zázemí pro zaměstnance v suterénu, zatímco přízemí si zachová provoz kuchyně. Nově zde vzniknou i prostory pro pedikúru a kadeřnictví,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí kraj Martina Svatoňová. První patro se změní na administrativní centrum a v podkroví se rozšíří terapeutické a rehabilitační služby.

Spojovací chodba mezi Zámečkem a hlavní budovou prochází také úpravami. Klienti zde najdou nové prostory pro relaxaci a setkávání s výhledem do zahrady, a rozšíří se zde také jídelna pro zaměstnance a výdej obědů pro externí zákazníky.

Hlavní budova přivítá nové pokoje pro klienty na místě stávajících kanceláří, čímž se zlepší ubytovací kapacity. Společenská místnost zůstává zachována pro setkávání klientů s personálem.

Stavební práce jsou naplánovány na rok 2025 a proběhnou ve dvou etapách. Všechny operace by měly být dokončeny během 72 týdnů, přičemž domov zůstane v provozu bez přerušení.

Tento projekt je součástí širšího úsilí poskytovat kvalitní a specializované služby seniorům trpícím Alzheimerovou demencí, kteří vyžadují pravidelnou pomoc. Domovy na Orlici, kam Domov důchodců Borohrádek spadá, se zaměřují na podporu důstojného života s maximální možnou mírou samostatnosti svých klientů.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky Borohrádek, domov, Královéhradecký kraj, domov pro seniory, projekt, Orlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov seniorů v Borohrádku projde kompletní rekonstrukcí za 72,5 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.