Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Podél ulice Bratří Štefanů v Hradci Králové povede nová cyklostezka

Město se chystá na významnou investici do infrastruktury pro cyklisty a chodce. Na Slezském Předměstí, v ulici Bratří Štefanů, se připravuje projekt nové cyklostezky mezi zastávkami MHD Stoletá a Terno.

Náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09) ve zprávě oznámil, že město schválilo investiční záměr a vyčlenilo 1,5 milionu korun na zpracování projektové dokumentace. „Je to krok, po kterém volala komise místní samosprávy i občané," uvedl Řádek. Výběr projektanta je plánován na příští rok, a samotná výstavba by mohla začít v roce 2026, pokud vše půjde podle plánů.

„Zajištění bezpečnosti v této lokalitě je naší prioritou,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Pavel Vrbický (Piráti). Město již vyřešilo majetkové otázky první etapy a nyní řeší nákup pozemků pro další úseky stezky směrem k Parlamentu a autobusové točně.

Projekt slibuje nejen zvýšení bezpečnosti, ale také lepší propojení klíčových bodů v této části města. Cyklisté a chodci by tak měli získat komfortnější a bezpečnější cestu pro své denní přesuny.

Ohodnoť článek

Foto Antranias | Pixabay

Štítky Hradec Králové, cyklostezka, Lukáš Řádek, TOP 09, Pavel Vrbický, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podél ulice Bratří Štefanů v Hradci Králové povede nová cyklostezka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.