Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

FOTO: Záchranáři cvičili v Prachovských skalách. Vyjíždělo se k třem desítkám zřícených turistů

Ve středu 2. října se Prachovské skály staly arénou pro komplexní cvičení záchranných složek. Hasiči, policisté a zdravotníci zde prověřovali svoji připravenost na reálné krizové situace.

Cvičení zahájilo simulované volání o pomoc, které nahlásilo pád turistů ze skalní stěny. Hasičské jednotky rychle zabezpečily terén a začaly s evakuací postižených. Policie zajišťovala bezpečnost a plynulost dopravy, zatímco záchranáři poskytovali první pomoc a připravovali zraněné na transport.

Scénář předpokládal pád třiceti turistů a dva horolezce uvíznuté na stěně. Lanová technika a vrtulník byly klíčové pro vyproštění uvízlých osob a transport zraněných v obtížně přístupném terénu.

„Cvičení ukázalo, jak důležitá je připravenost a schopnost týmové práce," uvedl v tiskové zprávě Petr Mucha, ředitel Územního odboru Jičín

Závěrem bylo cvičení hodnoceno jako velmi úspěšné. Všechny složky prokázaly, že jsou schopny efektivně zasahovat i v náročných podmínkách, což přispěje k dalšímu zlepšení záchranných operací.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky skála, terén, Jičín, Prachovské skály, cvičení, IZS, složky, pád, turisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Záchranáři cvičili v Prachovských skalách. Vyjíždělo se k třem desítkám zřícených turistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.