Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Plány na obchvaty u Dvora Králové: Nové silnice mají zlepšit dopravu a odlehčit centru

Město Dvůr Králové nad Labem plánuje rozsáhlé změny v dopravní infrastruktuře v reakci na očekávané napojení na dálnice D11 a D35, které mají přiblížit město k hlavním dopravním tepnám.

Vzhledem k blížícímu se dokončení úseků dálnic D11 a D35, které povedou poblíž Dvora Králové nad Labem, zastupitelé intenzivně diskutují o přeložkách stávajících silnic. „Cílem je připravit město na zvýšený provoz, který s sebou přinesou nové dálniční spojení,“ uvedla na webu města mluvčí radnice Miroslava Kameníková.  

Propozice zahrnuje výstavbu několika obchvatů, které by přesměrovaly tranzitní dopravu mimo centrum města. Plánovaný obchvat Choustníkova Hradiště by měl být financován státem a odhadované náklady dosahují 800 milionů korun. Další významnou stavbou bude nový most přes Labe ve Strži, jehož realizaci by měl financovat Královéhradecký kraj za zhruba 190 milionů korun.

Dopravní změny by měly nejen zlepšit průjezdnost městem, ale i zvýšit bezpečnost a kvalitu života místních obyvatel. „Dvůr Králové nad Labem se také zapojí do projektu finančně, přičemž se zaměří na výkupy potřebných pozemků a zadání studie EIA,“ uvádí Kameníková.

Projekty obchvatů a nových silničních spojení jsou nyní ve fázi vyjednávání s Ministerstvem dopravy a ŘSD, a město doufá v jejich brzkou realizaci. Díky nim by město získalo nejen lepší dopravní infrastrukturu, ale i nový impulz pro rozvoj turismu a průmyslu v regionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, doprava, silnice, Královéhradecký kraj, dálnice D11, Choustníkovo Hradiště, Labe, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plány na obchvaty u Dvora Králové: Nové silnice mají zlepšit dopravu a odlehčit centru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.