Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Nové kolárny pro školy v Hradci Králové. Město chce motivovat žáky i učitele k jízdě na kole

Město Hradec Králové plánuje výstavbu nových koláren ve čtyřech základních školách jako součást školních plánů mobility, aby podpořilo bezpečnější a zdravější způsoby dopravy pro žáky.

Ve snaze zlepšit dopravní situaci v okolí škol a podpořit zdravý životní styl školáků, Hradec Králové investuje do nových koláren. Ty mají vzniknout v areálech základních škol Josefa Gočára, Úprkova, Habrmannova a Milady Horákové v druhé polovině příštího roku.

„Dopravní situace v blízkosti škol je často napjatá, a to hlavně v dopoledních a odpoledních hodinách. Chceme proto snížit počet dětí a učitelů, kteří do školy jezdí autem," vysvětluje v tiskové zprávě Lukáš Řádek (TOP09), náměstek primátorky pro investice. Tento krok vychází i z dotazníkového šetření mezi žáky, kteří vyjádřili zájem o jízdu do školy na kole, ale stávající podmínky jim to neumožňovaly.

V rámci školních plánů mobility, které město nechalo vypracovat, už došlo k několika změnám v dopravním značení a organizaci u ZŠ Josefa Gočára. Další školy se dočkají změn do konce tohoto roku. Navíc, plány počítají s dalšími stavebními úpravami na přechodech a křižovatkách, což by mělo zvýšit bezpečnost všech účastníků silničního provozu.

Projekt, jehož celkové náklady se odhadují na osm milionů korun, by měl být přínosem nejen pro současné, ale i budoucí generace školáků v Hradci Králové. Po dokončení těchto opatření plánuje město rozšířit tvorbu školních plánů mobility i na další školy v regionu.

Ohodnoť článek

Foto Canva

Štítky Hradec Králové, cyklistika, Josef Gočár, Milada Horáková, Lukáš Řádek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové kolárny pro školy v Hradci Králové. Město chce motivovat žáky i učitele k jízdě na kole  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.