Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Hradecký půlmaraton zítra změní zaběhlé pořádky v MHD

Hradec Králové zaplní zítra běžci všech věkových kategorií. Koná se tady 12. ročník Hradeckého půlmaratonu. Kvůli tomu bude například pro MHD uzavřená zastávka v hradeckých lesích Lesní Hřbitov.

Pokud byste si zítra plánovali cestu MHD na Lesní Hřbitov, tak budete zklamáni. Kvůli konání Hradeckého půlmaratonu nebude tato zastávka obsluhována, stejně tak i zastávky Hradecký jezdecký klub a Zděná bouda. "Všechny spoje linky č. 9 budou v tomto časovém rozmezí začínat a končit na zastávce Malšovice - U Střelnice. Časy odjezdů spojů z ostatních zastávek na trase linky č. 9 zůstávají beze změn," uvedl v tiskové zprávě Jan Svoboda z Dopravního podniku.

Půlmaraton startuje ve 12:30, zatímco maraton odstartuje o něco dříve v 11:15. Tento závod se pyšní trasou vedoucí z historického centra Hradce Králové přes přilehlé městské lesy, což z něj činí jeden z nejhezčích městských půlmaratonů v České republice. Je známý svou rychlou tratí, kde si každoročně mnoho běžců zlepšuje své osobní rekordy.

Akce zahrnuje i charitativní „Běh proti rakovině“, jehož výtěžek poputuje na podporu Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové. Tento nesoutěžní běh má pětiletou tradici a přitahuje stovky účastníků. Celé startovné je věnováno na podporu inovativní léčby, přičemž generální partner přidává další příspěvky za každého registrovaného běžce​. Navíc je půlmaraton součástí sportovního dne pro celou rodinu, s dětskými závody a dalšími doprovodnými akcemi​.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/Stewardesign

Štítky půlmaraton, Hradec Králové, MHD, Lesní hřbitov, běhání, běžec, závod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký půlmaraton zítra změní zaběhlé pořádky v MHD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.