Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na výlet do dvorského Safari Parku máte posledních pár hodin

Je neděle a návštěvníci mají poslední možnost navštívit Lví safari do konce dnešního večera, kdy se na zimu definitivně uzavře. Území, kde žije smečka lvů berberských, je přístupné pouze prostřednictvím Afrika trucků s odborným komentářem. Vjezd osobních aut už není povolen.

Trasa začíná u brány Kibo a během cesty máte šanci spatřit nejen lvy, ale také buvolce běločelé, vodušky abok, osly somálské, psy hyenové nebo hyeny žíhané. Cena jízdenky pro jednu osobu bez ohledu na věk je 50 korun.

Dvorská zoo, která se zaměřuje na Afriku a patří kraji, je nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech. Loni návštěvnost safari parku vzrostla meziročně o půl procenta na nový rekord 673.000 lidí. Letos do konce srpna do zoo přišlo přes 580.000 lidí, zatímco loni byla za tuto dobu návštěvnost na úrovni 517.000 lidí.

"Letošní léto bylo po stránce návštěvnosti výborné, patřilo k nejsilnějším v historii zoo," řekl mluvčí zoo Michal Šťastný. Připomněl, že o hodnotě celoroční návštěvnosti i případném rekordu rozhodnou další měsíce. "Loňské září bylo extrémně úspěšné a přineslo o desítky tisíc lidí víc než v jiné roky. Zároveň nedokážeme odhadnout počasí na podzimní Týden duchů nebo Vánoční zoo. Výsledky celoroční návštěvnosti ale očekáváme úspěšné," uvedl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Heleny Hubáčkové

Štítky Safari park, ZOO, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výlet do dvorského Safari Parku máte posledních pár hodin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.