Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

FOTO: Miletín slaví 900 let. Během oslav odhalil bronzové sousoší EPOPEJ MILETÍNA

Miletín, město s bohatou historií, si letos připomíná 900 let od první písemné zmínky. V rámci této významné události bylo odhaleno sousoší EPOPEJ MILETÍNA, výjimečné svou velikostí i symbolikou. Toto 5,5 metru vysoké dílo, umístěné na betonovém piedestálu, bylo slavnostně vysvěceno uprostřed parku Na Parkáni.

Tento umělecký kousek, zpodobňující významné historické momenty města, byl odhalen v přítomnosti významných hostů a místních obyvatel. Mezi nimi nechyběl ani starosta Miroslav Nosek, místostarostka Stanislava Hlaváčková a samotný autor Sebastian Wojnar.

Průvod z městského náměstí, který vyvrcholil u nového sousoší, zdůraznil spojení minulosti s přítomností. Důležitým momentem bylo také umístění poselství pro budoucí generace přímo do sochy, které zahrnovalo slova od autora i představitelů města.

V rámci ceremonie promluvili i další významní hosté, včetně ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka a náměstka hejtmana Cogana Rudolfa. Odhalení sousoší bylo zakončeno slavnostní salvou, která podtrhla význam této události pro Miletín.

Sebastian Wojnar, tvůrce díla, vyjádřil svou vděčnost za možnost přispět k oslavám města: „Je to pro mě velká čest a zároveň odpovědnost. Doufám, že sousoší bude místem setkávání, inspirace a připomínkou naší bohaté historie pro všechny, kteří Miletín navštíví,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Wojnar.

EPOPEJ MILETÍNA tak stojí nejen jako nový kulturní symbol, ale i jako místo, kde se snoubí umění s historií a společenským životem města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Miletín

Štítky Miletín, slavnost, historie, epopej, oslava, socha, sousoští, odhalení, foto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Miletín slaví 900 let. Během oslav odhalil bronzové sousoší EPOPEJ MILETÍNA  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.