Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jičín investuje do skládkování a rozšíření kompostárny. Chce zvýšit kapacity

Zastupitelstvo města Jičína schválilo klíčové investice do rekultivace městské skládky a vybudování nové kompostárny v areálu Popovice – Libec. Tento krok znamená významné posílení infrastruktury pro odpadové hospodářství a zajišťuje udržitelný přístup k životnímu prostředí v regionu, tvrdí radnice.

Projekt rekultivace skládky zahrnuje zvýšení současného stavu terénu z 310 na 313 metrů nad mořem, což umožní navýšení kapacity o přibližně 24 tisíc kubických metrů odpadu. „S tímto rozšířením si zajistíme dostatečnou kapacitu pro skládkování odpadu alespoň do roku 2030,“ vysvětluje místostarostka v tiskové zprávě Alena Stillerová.

Souběžně s tím město plánuje rozšířit plochu stávající kompostárny z 2 855 na 4 900 metrů čtvrečních. Rozšíření zahrnuje i nákup nové techniky, která podpoří efektivnější zpracování biologicky rozložitelného odpadu. Tím se zvýší kapacita zpracování z 1 500 na 3 500 tun ročně. „Nová technika nám umožní zpracovat větší množství kompostu, který je velmi žádaný jak občany, tak okolními obcemi a firmami,“ dodává Stillerová.

Tato modernizace nejenže podporuje ekologické zpracování odpadů, ale také zvyšuje efektivitu městských technických služeb. Třídění odpadu se stává stále důležitějším tématem, a Jičín tímto krokem ukazuje svůj závazek k udržitelnému rozvoji.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Jičín

Štítky kompost, Jičín, odpad, skládka, kompost, třídění, investice, rozšíření, kapacita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín investuje do skládkování a rozšíření kompostárny. Chce zvýšit kapacity  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.