Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Královéhradecký kraj staví novou základnu záchranné služby v Jičíně

Královéhradecký kraj zahájil výstavbu nové výjezdové základny zdravotnické záchranné služby v Robousích, okrajové části Jičína. Celková investice činí přibližně 73 milionů korun, přičemž kraj očekává dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj ve výši 49,5 milionu korun. Stavba by měla být dokončena v lednu 2026.

Podle hejtmana Martina Červíčka (ODs) přinese nová základna nejen lepší dostupnost záchranářských služeb pro obyvatele Jičínska, ale také zkrátí dojezdové časy. „Důležitá je také kvalitní infrastruktura a zázemí pro záchranáře, což je projevem uznání jejich práce,“ uvedl Červíček. Kraj zároveň připravuje další projekty na rozvoj výjezdových stanovišť v Jaroměři a Náchodě.

Výjezdové stanoviště v Robousích bude energeticky úspornou budovou s kapacitou pro tři posádky. Objekt nabídne zázemí pro sanitky, technologické a skladovací prostory, dekontaminační místnosti i odpočinkové zóny pro zdravotníky. V plánu je také instalace fotovoltaických panelů na střechu budovy.

„Areál bude kompletně oplocený, s automatickou závorou a parkovištěm pro personál,“ doplnil náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). Zároveň bude k dispozici dobíjecí stanice pro elektromobily, což podpoří ekologický provoz.

Stavební práce provádí firma Bursík Holding, a.s., technický dozor zajistí Ekologický rozvoj a výstavba s.r.o. Celý projekt koordinuje krajské Centrum investic, rozvoje a inovací.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Jičín, zdravotnická záchranná služba, okres Jičín, ODS, Jaroměř, Náchod, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Bursík Holding

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj staví novou základnu záchranné služby v Jičíně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.