Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Do hradeckých ulic se už tento víkend vrátí populární cyklozávod Gočárovy schody

Na Den české státnosti, tedy 28. září, ožije historické centrum města neobvyklou podívanou. Jubilejní 10. ročník exhibiční cyklistické akce Gočárovy schody přiláká závodníky všech věkových i výkonnostních kategorií, kteří se vydají zdolat jednu z nejvýjimečnějších tras v okolí.

Závodníci budou muset prokázat nejen rychlost, ale také technickou zdatnost, protože trať zahrnuje dva náročné sjezdy a jeden ikonický výjezd po schodech známými jako Gočárovy schody. Tento jedinečný prvek dodává celé akci zvláštní nádech, už samotný pohled na jezdce, jak se snaží zdolat schody, je pro diváky vzrušující podívanou.

Gočárovy schody však nejsou jen o profesionálech. Na startu se vedle sebe objeví nejmladší nadšenci, amatérští cyklisté, kteří si chtějí užít netradiční výzvu, i ostřílení závodníci s dlouholetou zkušeností. „Akce je otevřená všem,“ říká jeden z organizátorů, „a právě ta různorodost účastníků dělá závod tak speciálním.“

Dopolední část dne bude věnována nejmladším cyklistům do 10 let. Pro ně je připravená nejen trať přizpůsobená jejich schopnostem, ale také doprovodný program. Dětské závody potrvají od 11 do 12.30 hodin, závod hobby jezdců od 13.15 do 14.30 hodin, závod kategorie expert od 15 do 15.35 hodin a závod kategorie elite od 16 do 16.30 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem města Hradec Králové

Štítky Gočárovy schody, závod, cyklistika, kolo, ČR, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradeckých ulic se už tento víkend vrátí populární cyklozávod Gočárovy schody  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.