Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Stadion pod lízátky v Hradci Králové zažije první koncert. Půjde o největší show kapely Chinaski

Kapela Chinaski slaví 30 let na hudební scéně. Své jubileum chce oslavit s fanoušky na dvou koncertech v O2 aréně. Kromě toho připravila i dva koncerty, které považuje za největší ve své hudební kariéře. Jeden z nich se bude konat 7. června v Hradci Králové na nově postaveném fotbalovém stadionu, který zažije hudební premiéru.

Kapela Chinaski, původně z Jičína, si vybrala Hradec Králové jako svou další zastávku. "Pocházím z Jičína, a když jsme potřebovali něco koupit, museli jsme do Hradce Králové. Kamarád tam dokonce měl hospodu, která se jmenovala U Cikána. Já mu tam pomáhal čepovat pivo," řekl zpěvák Michal Malátný, když vysvětloval svůj vztah ke krajské metropoli.

Pro stadion v Hradci Králové to bude první takto velký koncert od jeho oficiálního otevření před více než rokem. Podle prvotních informací by se mohlo před podium vejít až 20 tisíc lidí. "Nová hradecká aréna je nádherná a navíc to pro nás bude s nadsázkou koncert na domácím hřišti, tak se na to moc těšíme," říká frontman kapely Chinaski, Malátný.

Koncert se bude konat 7. června a pro fanoušky bude připravený program nejen uvnitř stadionu, ale po celém jeho areálu. "Vystoupení se nebudou odehrávat jen v útrobách stadionu, ale také před ním, kde vyroste speciální hudební zóna. Na ní už od brzkého odpoledne dostanou příležitost zahrát místní kapely," napsala Zuzana Kantorová, zástupkyně skupiny.

O týden později skupina se stejnou show vystoupí v Brně. Vstupenky jsou již v prodeji a fanoušci je mohou zakoupit na oficiálních stránkách kapely.

Kapela Chinaski slaví 30 let na hudební scéně

Letos v prosinci to bude přesně třicet let od chvíle, co kapela Chinaski odehrála svůj první koncert. Oslavu pro své fanoušky chtějí uspořádat v O2 aréně, kde vystoupí hned dvakrát. První termín 11. prosince je vyprodaný, na druhý termín o den později zbývá ještě zhruba polovina lístků.

Na akcích představí i svou novou desku, kterou nahráli v Rockfieldu. Na ni fanoušci najdou deset starých skladeb předělaných do nového kabátu a tři úplně nové písně.

Skupina Chinaski prorazila s druhým albem "Dlouhej kouř" z roku 1997. Nahrávka nazvaná "Rockfield", která vyšla před devíti lety, se stala platinovou a svého času nejprodávanější v Česku. Chinaski hrají od roku 2019 v nové sestavě, kdy zpěváka Malátného a kytaristu Františka Táborského doplnili bubeník Lukáš Pavlík, slovenský baskytarista Tomi Okres a klávesista Jan Steinsdörfer.

Ohodnoť článek

Foto se svolením kapely Chinaski

Štítky Chinaski, hudební skupina, koncert, Hradec Králové, show, Česko, lízátko, Jičín, Michal Malátný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion pod lízátky v Hradci Králové zažije první koncert. Půjde o největší show kapely Chinaski  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.