Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Úmrtí dítěte v Hostinném policie vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti

Případ úmrtí dítěte v bytě v Hostinném na Trutnovsku ze začátku září začala policie vyšetřovat jako usmrcení z nedbalosti. Dívka zemřela zřejmě na dehydrataci. V bytě s ní ještě zemřela dvaačtyřicetiletá žena, která zřejmě podlehla nemoci. Kriminalisté budou zjišťovat případnou vinu osmapadesátiletého muže, zda bylo v jeho schopnostech úmrtí dítěte zabránit.

Mrtvá žena a dítě byly nalezeny v bytě na sídlišti v Hostinném 6. září. V bytě se nacházel také muž, který následně skončil na psychiatrické klinice královéhradecké fakultní nemocnice.

"Na základě výsledků soudní pitvy začal vrchní komisař prověřovat úmrtí nezletilé osoby jako přečin usmrcení z nedbalosti. Bude zjišťovat případnou míru zavinění muže na smrti dítěte," uvedla mluvčí hradecké policie Karolína Macháčková. Pokud by se prokázala mužova vina, mohl by být potrestán až šesti lety vězení.

Výsledky toxikologického zkoumání u obou zemřelých byly podle policie negativní. Již dříve policie s odkazem na provedenou pitvu zemřelých uvedla, že na jejich tělech nebyly známky násilí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, úmrtí, Trutnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úmrtí dítěte v Hostinném policie vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.