Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Vraha, který podpálil dům v Plotištích, policie navrhla obžalovat. Na krku má další trestné činy

Vyšetřování zvlášť závažných zločinů vraždy a pokusu o vraždu, které se točí kolem pětatřicetiletého muže z Hradce Králové, bylo kriminalisty nedávno ukončeno návrhem na podání obžaloby. Obviněný čelí i dalším obviněním včetně týrání zvířat a krádeže.

Během vyšetřování, které nyní vrcholí, byla k původním obviněním přidána řada dalších trestných činů. „Muž je nyní kromě vražd obviněn i z týrání zvířat, když byl v zapáleném domě nalezen uhořelý pes, a z poškození cizí věci požárem domu, který způsobil škody za 1,6 milionu korun,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Navíc se u něj prokázala krádež elektroniky pod smyšleným jménem.

První z obvinění bylo vzneseno po incidentu z 30. září minulého roku, kdy muž údajně vylákal známého pod záminkou finančního vyrovnání a pokusil se ho zavraždit. Další obvinění následovalo po sérii dalších incidentů, včetně úmyslného zapálení domu v Plotištích nad Labem, při kterém zemřel dvaasedmdesátiletý muž.

S návrhem na obžalobu se nyní případ posouvá k dalším právním krokům. „Obviněný, který byl v minulosti již třikrát soudně trestán, čelí možnosti výjimečného trestu vzhledem k vážnosti obvinění,“ dodává mluvčí.

Rozhodnutí soudu bude závěrečnou kapitolou tohoto komplexního a mrazivého příběhu, který ovlivnil nejen oběti, ale i celou komunitu Hradce Králové.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, trestný čin, Hradec Králové, Plotiště nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vraha, který podpálil dům v Plotištích, policie navrhla obžalovat. Na krku má další trestné činy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.