Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Energetici vyhlásili kalamitní stav v šesti regionech. A to včetně Královéhradeckého kraje

Silný vítr a intenzivní srážky způsobily rozsáhlé výpadky energie v několika krajích České republiky. Společnost ČEZ Distribuce vyhlásila kalamitní stav v šesti krajích, včetně Královéhradeckého a Pardubického kraje.

„Východní Čechy čelí náročné situaci s poruchami na vedení vysokého napětí, které způsobily výpadky elektrické energie pro tisíce domácností. Nejvíce postižené oblasti zahrnují Orlické hory, Krkonoše a jejich podhůří,“ popsala Hradecké Drbně v 16:00 mluvčí společnosti ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

Večer 14. září 2024 byl v důsledku silného větru a intenzivních srážek vyhlášen kalamitní stav v šesti krajích. Toto opatření zasáhlo 11 okresů, včetně Náchoda a Trutnova v Královéhradeckém kraji. Společnost ČEZ Distribuce informovala, že kalamitní stav je reakcí na rozsáhlé a mnohočetné poruchy, které zasáhly energetickou infrastrukturu.

Pracovníci společnosti ČEZ a externí firmy jsou nasazeni na opravy po celý den a bude pokračovat i v noci. Zajišťují nejen opravy, ale i prevenci dalších poškození, což vyžaduje intenzivní práci v terénu. Zároveň společnost posílila i své dispečinky a call centra, aby zvládli zvýšený počet hovorů a koordinaci oprav.

Občané mohou v případě potřeby hlásit poruchy na bezplatné kontaktní linii 800 850 860, přes mobilní aplikaci PROUD, nebo najít další informace na webu www.cezdistribuce.cz.

Ohodnoť článek

Foto Martina Adamů

Štítky Královéhradecký kraj, Česko, oprava, ČEZ, ČEZ Distribuce, Východní Čechy, Orlické hory, Krkonoše, Drbna.cz, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetici vyhlásili kalamitní stav v šesti regionech. A to včetně Královéhradeckého kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.