Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Do Krkonoš míří technika ze Státních hmotných rezerv. Jde o elektrocentrálu a protipovodňovou stěnu

Státní správa hmotných rezerv posílá do Královéhradeckého kraje elektrocentrálu a protipovodňovou stěnu. Ty poputují do Krkonoš, kde je situace ohledně velké vody jedna z nejhorších v regionu.

„Do Vrchlabí jsme poslali elektrocentrálu a do obce Hostinné nedaleko Trutnova protipovodňovou stěnu a velkokapacitní čerpadlo,“ uvádí Správa hmotných rezerv na sociálních sítích.

Nepříznivá situace si vyžádala rozmístění dalších protipovodňových stěn i mimo Trutnovsko. Podle SSHR obdržela ochranné stěny také obec Višňová v Libereckém kraji, která byla o víkendu úplně odříznutá od okolí, a České Budějovice.

Povodňová situace na tocích v Královéhradeckém kraji, které odvodňují Krkonoše a Broumovsko, nabírá na intenzitě. Od rána se počet míst s vyhlášeným stavem ohrožení zvýšil z osmi na dvanáct. Podle informací na webu Povodí Labe jsou nejvíce postižené oblasti na Labi, Úpě na Trutnovsku a Metuji a Stěnavě na Náchodsku.

Ohodnoť článek

Foto se svolením JSDH Velké Zboží

Štítky Krkonoše, technika, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Vrchlabí, Hostinné, Trutnov, Liberecký kraj, Višňová, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Krkonoš míří technika ze Státních hmotných rezerv. Jde o elektrocentrálu a protipovodňovou stěnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.