Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

V Krkonoších může jít o zdraví. Správci národního parku nabádají turisty, aby do hor nejezdili

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) varuje návštěvníky hor před pohybem v lesích a okolí vodních toků. Silný vítr a podmáčená půda způsobují padání stromů a větví, a v některých oblastech také hrozí sesuvy půdy. Správci doporučují zůstat doma, aby se ulehčilo práci záchranářům a dalším pracovníkům likvidujícím škody způsobené tlakovou níží Boris.

Správci popisují, že některé turistické stezky v Krkonoších jsou zaplavené a vodní toky rozvodněné, což situaci dále komplikuje. „Situace se má dnes ještě zhoršovat," uvedl pro mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný. Vrcholí to třetím povodňovým stupněm na Labi ve Špindlerově Mlýně.

Podobná opatření zavedl i polský Krkonošský národní park (KPN), který kvůli neustálým a intenzivním srážkám rozhodl dočasně uzavřít všechny turistické stezky v parku.

Tlaková níže Boris způsobuje problémy nejen v České republice, ale i v dalších státech střední a východní Evropy, včetně Polska, Slovenska a Rakouska. Meteorologové nadále varují před vydatnými srážkami, zejména v Krkonoších, kde se očekávají další silné lijáky a záplavy.

Toto varování je výzvou k opatrnosti všem, kdo plánují návštěvu hor v následujících dnech. Zůstaňte v bezpečí a sledujte aktuální doporučení a varování od místních úřadů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením města Špindlerův Mlýn

Štítky Krkonoše, Krkonošský národní park, zdraví, národní park, Česko, turistická stezka, Labe, Špindlerův Mlýn, Polsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších může jít o zdraví. Správci národního parku nabádají turisty, aby do hor nejezdili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.