Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Mobilní sítě mají kvůli přerušeným dodávkám proudu výpadky, postihnout mohou i Krkonoše a Broumovsko

Mobilní operátoři evidují lokální výpadky signálu v desítkách lokalit kvůli přerušeným dodávkám elektřiny. Přerušení dodávek způsobily poruchy na vedení kvůli stromům spadaným v důsledku silného větru a deště. Ze severovýchodních a jižních Čech se výpadky více přesunuly do Moravskoslezského kraje. V noci se mohou objevit problémy se signálem v Krkonoších, na Broumovsku a Jesenicku.

Podle mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivé může v noci nastat problém u základnových stanic s přerušenou dodávkou elektřiny, které nyní fungují na baterie nebo dieselové agregáty, pokud se k nim kvůli záplavám nebo počasí nepůjde dostat s palivem. "Čekáme velice náročnou noc, zejména v oblastech Krkonoš, Broumovska a kvůli situaci v Jeseníkách i celé Moravy. Spolupracujeme s krizovými štáby i IZS (Integrovaným záchranným systémem, pozn.red.) a pevně doufáme, že situace nebude životy ohrožující, aby se naši technici mohli do postižených oblastí v bezpečí dostat," řekla mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivá.

"Naše síť je stabilní, aktuálně řešíme pouze lokální výpadky v oblastech s delším přerušením dodávek elektrické energie. Naši technici se nyní zaměřují především na Bruntálsko, Ostravsko a Rychnovsko, které byly výrazně zasaženy nepříznivým počasím a povodněmi," sdělila mluvčí Vodafonu Kateřina Šantorová.

Také O2 měla přes den lokální výpadky kvůli přerušení dodávek elektřiny zejména v oblasti Krkonoš, Krušných hor a Šumavy. "Stav je nadále s ohledem na počasí relativně dobrý. Kolegové se snaží všechny problémové lokality v rámci možností co nejdříve vyřešit, část z nich je pokryta z okolních základnových stanic. I nadále situaci bedlivě monitorujeme a reagujeme na aktuální stav a hlášení. Pokračovat v tom budeme tak dlouho, dokud to bude potřeba," uvedla mluvčí Veronika Zachariášová.

Uživatelům mobilů Zachariášová doporučila, kdyby se ocitli bez signálu svého operátora, aby se v případě ohrožení života nebo majetku obrátili na linku 112, na kterou se lze dovolat z mobilního telefonu i bez SIM karty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rattakarn

Štítky Krkonoše, Broumovsko, elektřina, T-Mobile, mobilní síť, povodeň, Moravskoslezský kraj, Jeseníky, Morava, Vodafone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní sítě mají kvůli přerušeným dodávkám proudu výpadky, postihnout mohou i Krkonoše a Broumovsko  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.