Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

V Trutnově platí stav ohrožení, na Úpském nábřeží omezili dopravu

Na Úpském nábřeží v Trutnově je kvůli rozvodněné Úpě uzavřen jeden jízdní pruh. Radnice doporučuje majitelům aut parkujících v blízkosti vodních toků, aby je přeparkovala do vyšší poloh. Povodňová komise očekává, že může ve městě nastat výpadek elektrického proudu.

Hladina Úpy v třicetitisícovém městě překročila třetí stupeň povodňové aktivity, platí tam stav ohrožení a voda dál stoupá. "Z důvodu bezpečnosti bude až do odvolání uzavřen jeden jízdní pruh na Úpském nábřeží v úseku od kruhového objezdu u kina zhruba po křižovatku s Novodvorskou ulicí. Na komunikaci bude zřízen kyvadlový provoz se zákazem vjezdu pro vozidla těžší 3,5 tuny. Tato vozidla včetně autobusů musí jet objízdnou trasou přes ulice Na Struze, Žižkova a ČSL armády," uvedla mluvčí radnice Michaela Dědková.

Z důvodu možných výpadků dodávek elektrického proudu doporučuje, aby si lidé dobili telefony či jiná elektronická zařízení. Lidé, kteří bydlí v ohrožených částech města, si mohou vyzvednout pytle s pískem v areálu Technických služeb Trutnov.

Úpa teče z východních Krkonoš. V Trutnově na stanici Horní Staré Město začíná třetí stupeň povodňové aktivity platit od 140 centimetrů, přičemž hladina Úpy tam dosahovala v 13:00 úrovně 186 centimetrů.

V Královéhradeckém kraji ve 13:30 byly povodňové stupně na 16 místech, z toho třetí stupeň, stav ohrožení, na šesti, a to na Labi, Úpě a Stěnavě a druhý stupeň na pěti, vyplynulo z informací na webu meteorologů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se souhlasem města Trutnov

Štítky ČR, správa, záplavy, Trutnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově platí stav ohrožení, na Úpském nábřeží omezili dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.