Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Teplárny na východě Čech už zahajují topnou sezonu. Letos přišla dřív

S poklesem teplot jsou teplárny plně připraveny zajistit tepelný komfort svým zákazníkům. Od 13. září začíná topná sezóna v Elektrárnách Opatovice (EOP), aby domácnosti, školy a další veřejné budovy nezůstaly v chladu. Změna počasí přišla nečekaně, ale přípravy během léta zajistily, že vše půjde hladce.

„Rozhodnutí zahájit vytápění o den dříve, je reakcí na aktuální chladné počasí, které nás z tropického léta vrhlo přímo do podzimního chlad,“ říká v tiskové zprávě Karel Čipera, ředitel EOP Distribuce.

Teplárny na východě Čech v Trutnově, Vrchlabí a ve Dvoře Králové nad Labem zahájily topnou sezónu 2024/2025 už 13. září, což je výrazně dříve ve srovnání s loňským rokem.  

Díky intenzivní letní údržbě a modernizaci jsou teplárny EOP i ČEZ Teplárenská plně připraveny na bezproblémovou topnou sezónu. Vzhledem k náhlému poklesu teplot, který předčil běžné roky, bylo nezbytné reagovat rychle a efektivně. Všechny systémy jsou po letní odstávce ve výborném stavu a připraveny poskytnout potřebné teplo všem odběratelům.

Jak probíhá rozhodnutí o zahájení topné sezóny? 

Zahájení topné sezóny je podmíněno průměrnými denními teplotami, které musí klesnout pod 13 °C ve dvou po sobě jdoucích dnech. EOP sleduje tyto podmínky ve spolupráci s ČHMÚ, aby mohla reagovat ihned, jakmile teploty klesnou. Toto preventivní opatření zajišťuje, že ani náhlý pokles teplot nezaskočí zákazníky.

S rychlým přechodem z letních teplot k chladnějším dnům, EOP a ČEZ Teplárenská potvrzují, že jsou na podzim a zimu plně připraveny. Modernizace a revize provedené během letních měsíců zaručují, že všechny zařízení jsou v optimálním stavu pro zahájení dodávek tepla, a to i v případě, že by se chladné počasí udrželo delší dobu.

Ohodnoť článek

Foto ri | Pixabay

Štítky Česko, Karel Čipera, ČEZ, Český hydrometeorologický ústav, ČEZ Teplárenská, Trutnov, Vrchlabí, Dvůr Králové nad Labem, teplo, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Už jste dopláceli za plyn ? Převlečení soudruzi soukmenovci,válečničtí trpaslíci nechali řádit krizi, tím pracující přišli o třetinu hodnoty peněz,překupníci nám prodávají i naši levnou energii za násobky ceny. Sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se pracujícím se svými začerněnými smlouvami, falešní studenti falešných plzeňbendopráv, prodejci a kupci titulůdanuschí, podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako na Islandu kde ty šmejdy vyhnali s jejich falešnou stavební,,krizí kterou rozvezli po světě 2008, a jsou v desítce nejbohatších států. Lidé se musí spojit,všichni voliči,aktivisté,ženy,sportovci, přijďte volit !

Sobota, 14. září 2024, 05:39Odpovědět

Teplárny na východě Čech už zahajují topnou sezonu. Letos přišla dřív  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.