Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Hradec Králové spustí hlasování o participativním rozpočtu. Startuje příští týden

První ročník participativního rozpočtu "Pro(buď) Hradec" nabízí obyvatelům města možnost rozhodnout o tom, které z 21 vybraných projektů získají financování z desetimilionového fondu města. Hlasování proběhne od 16. září do 20. října prostřednictvím aplikace Munipolis a webové stránky www.probudhradec.cz.

Původních 49 návrhů od Hradečanů prošlo selekcí, z nichž 21 splnilo všechny podmínky a dostalo se do finálního výběru. Tyto projekty cílí na zlepšení a zatraktivnění veřejných prostor a místní infrastruktury.

Dvě kategorie projektů, malé a velké, rozdělují dostupné finanční prostředky – čtyři miliony pro malé a šest milionů pro velké projekty. V každé kategorii mohou občané přidělit pět kladných a dva záporné hlasy. Projekty s více než 33 % negativních hlasů budou vyřazeny.

„Hlasování je otevřené pro všechny, kdo ve městě bydlí, pracují či studují a dosáhli 15 let," uvádí v tiskové zprávě Pavel Vrbický (Piráti), náměstek primátorky pro IT a digitalizaci.

Vítězné projekty, které budou známy na konci října, mají být zrealizovány do dvou let, přičemž některé menší projekty mohou být zahájeny již letos. Každý vybraný projekt musí být veřejnosti přístupný a přinášet užitek nejen městu, ale i jeho obyvatelům.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMHK

Štítky projekt, Hradec Králové, rozpočet, Pavel Vrbický, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové spustí hlasování o participativním rozpočtu. Startuje příští týden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.