Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

České dráhy chtějí upravit okna ve vlacích. Věří, že se tím zlepší mobilní signál

České dráhy pokračují ve svém úsilí o zlepšení komfortu cestujících, tentokrát zaměřením na dostupnost mobilního signálu. Společnost nyní plánuje laserovou úpravu oken ve více než 200 kolejových vozech, aby usnadnila průnik mobilního signálu do vozů při zachování tepelných vlastností skel.

Tato modernizace, která bude stát až 33 milionů korun, se bude týkat vozů používaných především na přeshraničních a hlavních tuzemských tratích. „Speciální propustná okna, která již znají cestující z našich InterJet a ComfortJet souprav, znamenají další krok k lepší dostupnosti mobilního signálu," říká v tiskové zprávě Michal Krapinec, generální ředitel Českých drah.

Laserová technologie upravuje kovovou vrstvu na oknech tak, aby byla pro signál propustnější, aniž by to ovlivnilo jejich izolační schopnosti.

Paralelně s tím České dráhy také aktualizují palubní Wi-Fi sítě, kde probíhá výměna zastaralých routerů ve 195 vozidlech. Nová generace Wi-Fi routerů využívá nejen všechny dostupné mobilní sítě, včetně 5G, ale je připravena i pro mezinárodní služby ve střední Evropě.

Tyto iniciativy mají za cíl nejen zvýšit spokojenost cestujících, ale i udržet krok s technologickým vývojem v oblasti dopravy.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Českých drah

Štítky České dráhy, okno, doprava, Interjet, Michal Krapinec, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Dušek

Chytím signál, ale vlaky budou mít spoždění a ukrutný nepořádek , klasika

Úterý, 17. září 2024, 20:46Odpovědět

České dráhy chtějí upravit okna ve vlacích. Věří, že se tím zlepší mobilní signál  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.