Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Královéhradecký kraj zvyšuje podporu sociálních služeb. Rozdělí téměř 1,5 miliardy korun

S novým dotačním programem na rok 2024 se otevírají dveře pro široké spektrum sociálních služeb, od péče o seniory až po sociální prevenci. Poskytovatelé mohou žádat o dotace od poloviny října.

Královéhradecký kraj výrazně posílí financování sociálních služeb v příštím roce. Celkový rozpočet téměř 1,5 miliardy korun bude pokrývat širokou škálu služeb, včetně péče o osoby se zdravotním postižením a podpory seniorů. Financování zajišťují státní dotace z Ministerstva práce a sociálních věcí.

„Zahrnujeme komplexní sociální služby, které přispívají k integraci ohrožených skupin do společnosti a zabraňují sociálnímu vyloučení,“ vysvětlila v tiskové zprávě Martina Berdychová (Východočeši), náměstkyně pro oblast sociálních věcí. „Soustředíme se na to, aby lidé mohli, pokud možno, zůstat ve svém domácím prostředí,“ dodala.

Mezi klíčové oblasti, na které se program zaměří, patří osobní asistence, pečovatelské služby, terénní tísňová péče, ale také sociální poradenství a podpora samostatného bydlení. Speciální pozornost je věnována i hospicové péči, pro kterou je vyčleněn samostatný dotační program.

Dotační období začíná 14. října a končí 18. listopadu 2024, přičemž výše přidělených prostředků bude záviset na dostupnosti finančních zdrojů od státu. Celkově se předpokládá, že kraj rozdělí přibližně 1,48 miliardy korun.

Program otevírá možnosti pro širokou škálu organizací poskytujících sociální služby, které hrají klíčovou roli ve zlepšování životních podmínek a integrace ohrožených skupin obyvatel.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky sociální služby, Královéhradecký kraj, dotace, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj zvyšuje podporu sociálních služeb. Rozdělí téměř 1,5 miliardy korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.