Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Trýznivé týrání. Policie zadržela muže, který zanedbával a ubližoval psům

Případem krutého zacházení se zvířaty, který otřásá Jičínskem, se dlouhodobě zabývají místní kriminalisté. Obviněn byl šestatřicetiletý letý muž, který v období od února 2022 do prosince 2023 týral dva psy - křížence pitbulteriéra. Oba psi, stáří dva a jeden rok, byli podle vyšetřovatelů drženi v podmínkách, které jim vážně škodily jak fyzicky, tak psychicky.

„Muž je obviněn z toho, že psy choval bez zajištění základních potřeb jako jsou krmení, napájení a dostatečný prostor pro pohyb,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Martina Jandová. Fena, která měla vážné problémy s kostrou, dokonce v hladu pozřela cizí předměty, jež musely být z jejího žaludku odstraněny operací. Oba psi byli navíc trvale drženi venku, bez ohledu na počasí, ve velmi špatných životních podmínkách bez úkrytu a podestýlky.

Dlouhodobé týrání zanechalo na obou psech hluboké stopy. Fena trpí trvalými deformacemi kostry a oba psi vykazují známky těžké podvýživy a různé kožní nemoci. „Nyní jsou oba psi v péči útulku, kde se snaží pracovníci o jejich rehabilitaci," potvrdila mluvčí.

Muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na šest let za týrání zvířat. Tento případ je důkazem toho, jak závažně společnost bere kruté zacházení se zvířaty a jak důležité je chránit bezbranné tvory před takovýmto zacházením.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky pes, policie, kostra, týrání, Jičínský, krimi, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trýznivé týrání. Policie zadržela muže, který zanedbával a ubližoval psům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.