Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji se koná Týden pěstounství. Cílem je podpořit rodinné vztahy

Královéhradecký kraj spolu s městy a spolupracujícími neziskovými organizacemi opět pořádá Týden pěstounství. Tato akce, která se každoročně věnuje podpoře náhradní rodinné péče, přibližuje veřejnosti její nezastupitelnou roli ve společnosti. Letošní ročník vyvrcholí Dnem pro pěstouny, konaným v sobotu 14. září v Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem.

Pěstounská péče představuje pro mnohé děti jedinou možnost, jak vyrůstat v opravdovém rodinném prostředí, pokud se o ně nemohou nebo nechtějí starat jejich biologičtí rodiče. „Doma“ je pro ně místem, kde nacházejí lásku, bezpečí a pochopení.

„Tento týden je výrazem naší vděčnosti všem pěstounům za to, co dělají pro děti, které se ocitly v těžkých životních situacích. Je to také skvělá příležitost pro každého, kdo má zájem dozvědět se více o náhradní rodinné péči. Nabízíme širokou škálu aktivit nejen pro pěstounské rodiny, ale i pro veřejnost," sdělila v tiskové zprávě Martina Berdychová (Východočeši), náměstkyně hejtmana pro sociální oblast.

Celotýdenní program zahrnuje řadu aktivit zaměřených na podporu a osvětu náhradního rodičovství. Organizátoři srdečně zvou všechny zájemce, aby se připojili k oslavám a přispěli k šíření důležitosti pěstounské péče.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky pěstounská péče, Královéhradecký kraj, vztah, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji se koná Týden pěstounství. Cílem je podpořit rodinné vztahy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.