Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Hradecká Flošna měla letos třetí nejvyšší návštěvu v historii

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové mělo letos třetí nejvyšší návštěvu ve své patnáctileté historii. Od otevření 18. května do neděle 8. září jeho branou prošlo 98.966 lidí, meziročně asi o šest procent více.

Ode dneška s příchodem ochlazení a dešťů má koupaliště zavřeno. Opět by v následujících dvou týdnech otevřelo jen v případě zásadního zlepšení počasí. 

"Sezona byla úspěšná. Přispělo k tomu stálé teplé počasí bez velkých výkyvů, pomohlo i velmi příznivé počasí v závěru sezony. Na rozdíl od minulosti jsme nezažili střídání tropických týdnů s týdny velkého chladna, kdy přišlo za den třeba jen 30 lidí. Letos byla návštěva pod 100 lidí výjimečná," řekl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.. Rekordní denní návštěvu Flošna zažila v neděli 21. července, a to 3649 lidí.

Dosud nejvyšší návštěvu koupaliště vykázalo v roce 2018, kdy jej navštívilo 119.056 lidí. Na druhé příčce je sezona roku 2015 s návštěvou 110.854 lidí. Naopak nejhorší byl epidemií covidu ovlivněný rok 2021, kdy na koupaliště přišlo jen 59.258 lidí. Loni koupaliště navštívilo nadprůměrných více než 93.000 lidí.

Lidi od návštěvy koupaliště letos neodradilo ani zdražení vstupného, které radnice zvedla meziročně v průměru o 13 procent. U jednotlivých druhů vstupného to znamenalo nárůst o 15 až 20 korun. Důvodem zdražení byl podle radnice růst nákladů asi o pětinu, zejména u energií, vody, stočného a tepla. Například celodenní vstupné pro dospělého placené hotově zdražilo o 20 korun na 210 korun.

Koupaliště Flošna v sezoně nabízí padesátimetrový plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky, dětský bazén s minitobogany a dva velké tobogany, z toho jeden dušový, které obtéká líná řeka. Jedním z lákadel je adrenalinová skluzavka Jump. Atrakce jsou v ceně vstupného.

Po celý rok zůstávají v areálu koupaliště v provozu střediska wellness, fitness, squash a restaurace s bowlingem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se souhlasem SNHK

Štítky ČR, rekreace, počasí, koupaliště, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Flošna měla letos třetí nejvyšší návštěvu v historii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.