Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Divadlo Drak slaví úspěch. Edita Dohnálková Valášek získala Nominace na Cenu Thálie 2024

Herecká asociace zveřejnila nominace na 31. ročník Ceny Thálie, mezi kterými nechybí ani talentovaná Edita Dohnálková Valášek z Divadla Drak v Hradci Králové. Herečka získala nominaci za mimořádný výkon v roli Bohdanky v inscenaci „Sedmero krkavců“.

Podle slov odborné poroty se Edita v roli Bohdanky představuje jako naivně dětská, živelná a zvídavá. Přesto v druhé polovině představení, kdy nesmí promluvit, dokáže plasticky ztvárnit celou škálu emocí od lásky až po bolest.

Edita Dohnálková Valášek, narozená v roce 1994 v Jaroměři, získala první herecké zkušenosti na ZUŠ F. A. Šporka. „Po studiu herectví na KALD DAMU se stala významnou členkou souboru Divadla Drak a spolupracovala s dalšími divadelními soubory jako Pomezí a Studio Damúza,“ napsala Hradecké Drbně Martina Marková z Divadla Drak. Její divadelní i filmové umění se rozvíjí v širokém spektru od loutkového divadla až po televizní drama.

Slavnostní vyhlášení cen se odehraje 5. října 2024 v Národním divadle v Praze a bude vysíláno živě na ČT1. Cena Thálie, pojmenovaná po múze komedie a udělovaná od roku 1993, zahrnuje od roku 2020 také samostatnou kategorii pro Loutkové divadlo.

Ohodnoť článek

Foto Milan Hajn

Štítky Divadlo Drak, Cena Thálie, Bohdanka, Jaroměř, Studio DAMÚZA, Martina Marková, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Národní divadlo v Praze, ČT1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak slaví úspěch. Edita Dohnálková Valášek získala Nominace na Cenu Thálie 2024  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.