Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Poštovní schránky plní volební hlasovací lístky, k mání budou i ve volebních místnostech

To, že se blíží volby do zastupitelstev, poznáme na přibývajících billboardech a poutačích, ale také ve schránkách. Do 17. září by měl každý volič dostat do schránky hlasovací lístky v modré obálce.

Volby do zastupitelstev se uskuteční 20. a 21. září. Už nyní chodí voličům hlasovací lístky. Obálky jsou velikosti C4, proto hradecký magistrát doporučuje, aby si lidé schránky vyprázdnili a také řádně označili. 

Kompletní sada hlasovacích lístků bude k mání také ve volebních místnostech, případně na ohlašovně magistrátu města. Každý občan sebou musí mít platný doklad totožnosti, ať už občanku nebo pas. Elektronický občanský průkaz bude možné předkládat až příští rok.

Voliči, kteří nemohou volit ve svém volebním okrsku, ale chtějí volit kdekoliv v našem kraji, mohou písemně požádat s ověřeným podpisem voliče nebo elektronicky prostřednictvím datové schránky o voličský průkaz. V těchto dvou případech musí být žádosti doručeny do 13. září.

Osobně si může volič přijít požádat o vydání voličského průkazu na oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel až do 18. září.

Chystáte se k volbám do zastupitelstva?

Celkem hlasovalo119 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Petr Bezděk

Štítky schránka, hlasování, volby, zastupitelstvo, politika, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Lidé se musí spojit,pojďte ke všem volbám. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako na Islandu kde ty šmejdy vyhnali I s jejich falešnou ,,stavební krizí"kterou rozvezli po svétě2008, a jsou v desítce nejbohatších států.

Sobota, 14. září 2024, 04:27Odpovědět

Poštovní schránky plní volební hlasovací lístky, k mání budou i ve volebních místnostech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.