Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Všechny hradecké školy dostaly výhrůžné e-maily, výuka probíhá dál

Přes 490 škol dnes opět dostalo výhružný e-mail, uvedla policie na síti X. Zprávu o zaminování a chystaném výbuchu dostaly i všechny hradecké školy. Vyjádřila se k tomu primátorka, podle které policie budovy prohledá a bude ve střehu.

Do všech hradeckých škol dnes ráno dorazily výhrůžné e-maily, o kterých na svém účtu X informuje Policie České republiky. "Ředitelé škol okamžitě informovali operační středisko policie. Zároveň od policie dostali pokyn ke zvýšené ostražitosti, prohledání školních budov a zajištění čehokoli podezřelého. Výuka zatím funguje bez omezení a vše je ale v souladu s pokyny policie, se kterou ředitelé zůstávají v kontaktu," uvedla na Facebooku města Hradec Králové primátorka Pavlína Springerová.

Hrozbu nelze podle policie podcenit, bude proto postupovat stejně jako v minulých dnech. "Stále platí, že nechceme zasahovat do chodu škol, protože relevantnost výhrůžky považujeme za velmi nízkou," uvedlo policejní prezidium na síti X.

Výhružky se opakují třetí den po sobě. "Ačkoliv se nejedná o stejnou e-mailovou adresu, tak ale propojenost mezi účty dle našich informací existuje," dodala policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky výhružka, Hradec Králové, e-mail, policie, PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny hradecké školy dostaly výhrůžné e-maily, výuka probíhá dál  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.