Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Hradec Králové chce vybudovat nový park u Malého Labského náhonu

Město Hradec Králové se chystá na rozsáhlou obnovu veřejných prostranství. U Malého Labského náhonu vznikne nový park B-Pernštejnů a Šimkovy sady projdou modernizací, aby lépe vyhověly potřebám obyvatel a návštěvníků.

Na místě u Malého Labského náhonu dojde k demolici stávajících staveb, což uvolní prostor pro nově upravené povrchy. „V parku B-Pernštejnů se plánuje výstavba zpevněných pojezdových a parkovacích ploch, pěších cest, lávek, nábřežního mola a altánu,“ napsala novinářům mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková.

Výběr zhotovitele se očekává v říjnu a práce by měly být zahájeny tento podzim s plánovaným dokončením do deseti měsíců.

Kromě toho radnice plánuje i modernizaci Šimkových sadů, oblíbeného místa pro odpočinek i kulturní a sportovní akce. Náměstek primátorky Adam Záruba už v minulosti upozornil na stárnutí infrastruktury, která již nevyhovuje současným požadavkům. „Město proto schválilo studii za 480 tisíc korun, jež má identifikovat nejlepší způsoby úprav,“ dodal. Mezi plánované změny patří zpevnění nově vzniklých cestiček, úpravy úzkých mlatových cest a zlepšení přístupnosti pro techniku údržby.

Tyto projekty představují významný krok k posílení kvality veřejných prostor ve městě a zlepšení životního prostředí pro obyvatele i návštěvníky Hradce Králové.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Matthias_koll_leverkusen | Pixabay

Štítky Hradec Králové, park, Labe, B-Pernštejnů, revitalizace, Šimkovy sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce vybudovat nový park u Malého Labského náhonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.