Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

V Náchodě se začalo s opravou frekventované křižovatky. MHD bude mít lepší průjezd

V Náchodě začala rekonstrukce na křižovatce ulic Kostelecké a Tylovy zaměřená na zlepšení průjezdnosti pro autobusy městské hromadné dopravy a zvýšení bezpečnosti. Součástí prací bude i obnova vozovky a pokládka zámkové dlažby na vybraných úsecích chodníků.

Projekt realizuje firma SILVAGRO a to ve dvou etapách s plánovaným ukončením 31. října 2024. „Během prací dojde k několika úplným uzavírkám ulice Tylova, s objízdnými trasami vedoucími přes okolní silnice,“ píše na webu města mluvčí radnice Nina Adlof.

První etapa se zaměří na horní úsek Tylovy ulice od křižovatky s ulicemi Borská a Za Kapličkou až po začátek Plhovského náměstí. Po frézování komunikace bude umožněn částečný průjezd. Druhá etapa se týká dolního úseku od křižovatky s Kosteleckou ulicí až po odbočku na ulici Pod Kapličkou. Po frézování dojde k úpravě křižovatky a obnově chodníků.

Dopravní omezení zahrnují úplné uzavírky, přičemž objízdná trasa je stanovena přes ulice Plhovská, Za Teplárnou a Borská. Uzavírka ovlivní i linkovou autobusovou dopravu, pro školáky ze ZŠ Náchod-Plhov je připravena náhradní zastávka Za Kapličkou.

Místní obyvatelé mohou využít parkování na vyznačené zpevněné ploše bývalého areálu TEPNA. Aktuální informace o dopravních omezeních budou průběžně zveřejňovány na webu a sociálních sítích města.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Náchod

Štítky Náchod, městská hromadná doprava, oprava, kaplička, Plhovské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě se začalo s opravou frekventované křižovatky. MHD bude mít lepší průjezd  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.