Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Trutnov otevírá dveře 349 prvňáčkům a představuje bilingvní třídu

Trutnovské základní školy, které patří pod zřizování města, přivítají v novém školním roce 2024/2025 celkem 349 prvňáčků. Město má na starosti celkem sedm škol, včetně odloučeného pracoviště ZŠ kpt. Jaroše v Náchodě. Celkem se otevře 16 běžných tříd pro první ročník a jedna speciální.

Jednou z novinek je zahájení bilingvní první třídy na ZŠ V Domcích, kde bude výuka probíhat částečně v češtině a částečně v angličtině. „Tato třída, do které nastoupí 22 žáků, je odpovědí na rostoucí poptávku po jazykově orientovaném vzdělávání,“ uvádí v tiskové zprávě starosta Michal Rosa (ODS), a vyzdvihuje tuto novinku jako možnost navázání na jazykovou přípravu z místních mateřských škol.

Počty prvňáků ve školách se liší, přičemž největší nárůst zaznamenala ZŠ Komenského s 70 žáky a ZŠ V Domcích s 67 žáky. Na menší školy, jako je ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami Voletiny, nastoupí 11 žáků.

Starosta města zároveň vyjádřil své přání všem prvňáčkům: aby si školní léta užili s nadšením, bez obav z chyb a s prostředím, které bude bezpečné a přátelské. Připomněl důležitost těchto raných let pro budování základů vzdělání a osobního růstu dětí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miloš Šálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov otevírá dveře 349 prvňáčkům a představuje bilingvní třídu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.