Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

I přes komplikace je rekonstrukce jičínské knihovny Václava Čtvrtka v polovině

Rekonstrukce Knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně, která byla zahájena minulý září po získání dotace ve výši 59,7 milionu korun z Integrovaného regionálního operačního programu, pokračuje přes určité zpomalení na konci roku. Po přesunu knihovny do dočasných prostor v létě se stavební firma z Hradce Králové pustila do demolice střechy a krovu a částečné demolice stropu na nižší části objektu.

„K zastavení prací došlo v prosinci kvůli nutné revizi projektové dokumentace a objevu nových skutečností, které si vyžádaly pečlivější přípravu a plánování. Avšak už v lednu se práce na stavbě obnovily s instalací podpěr a zahájením bouracích prací,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.

V březnu se pracovalo na skrývce terénu a přípravě na betonáž, následované vykopávkami pro základové pásy a snížením podlah v prvním podzemním patře. Po přípravě byly v dubnu vybetonovány základové spáry a v květnu proběhla demontáž starého kanalizačního a vodovodního potrubí a instalace nového.

Od června bylo tempo prací intenzivnější. „Provádělo se vyzdívání obvodového zdiva a armování železobetonových stěn přístavby, včetně betonáže a instalace ocelových výztuh,“ dodává Jireš.

V červenci byly betonovány podlahy ve sklepích a pokračovalo se v armování stropních trámů a sloupů. V srpnu se začalo s bedněním schodiště a betonováním věnců, a práce pokračovaly na podezdívkách stěn pro výtahovou šachtu.

I přes překážky v zimních měsících se firma snaží zabezpečit stavbu, aby přes zimu bylo možné pokračovat v pracích bez větších přerušení.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Jičín

Štítky Václav Čtvrtek, rekonstrukce, knihovna, instalace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes komplikace je rekonstrukce jičínské knihovny Václava Čtvrtka v polovině  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.