Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Octávie nahradila na kvasinských výrobních linkách limuzínu superb

Automobilka Škoda Auto spustila v závodě Kvasiny na Rychnovsku výrobu modelu Octavia. Umožnil jí to předchozí přesun výroby čtvrté generace modelu Superb z Kvasin do závodu Volkswagen v Bratislavě.

Výroba octavií bude pokračovat i v hlavním závodě v Mladé Boleslavi, přičemž výrobou octavií v Kvasinách si firma v Boleslavi uvolní kapacitu pro výrobu elektrických modelů Enyaq, Enyaq Coupé a Elroq.

Kvasinský závod nadále vyrábí SUV modely Kodiaq a Karoq. Výroba octavií běží na jedné lince společně s modelem Karoq. "Výroba dalších kusů modelu Škoda Octavia v kvasinském závodu nám umožňuje efektivně využívat naši pružnou výrobní síť a plně vytěžovat kapacity závodů," uvedl člen představenstva automobilky pro výrobu a logistiku Andreas Dick.

V souvislosti s výrobou octavie a zvýšením produkce automobilka v Kvasinách začátkem letošního roku otevřela nákladem 25 milionů korun školicí středisko. V něm by znalosti z robotiky a automatizace mělo ročně získat 300 zaměstnanců. Odpadlo tím dojíždění mechaniků, elektrikářů či elektroniků z Kvasin na školení do Mladé Boleslavi.

Škoda Auto loni v závodě v Kvasinách vyrobila 225.000 vozů modelů Karoq, Kodiaq a Superb, předloni výroba činila 221.000 vozů. Dosud nejvíce, 320.000 automobilů, Kvasiny vyrobily v roce 2019.

Automobilka v Kvasinách zaměstnává asi 9000 lidí, závod je největším zaměstnavatelem v Královéhradeckém kraji. Kvasiny by měly být závodem, kde bude Škoda Auto v Česku nejdéle vyrábět vozy se spalovacími motory.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, automoto, Škoda Auto, Kvasiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Octávie nahradila na kvasinských výrobních linkách limuzínu superb  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.