Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

V Hradci Králové se bude konat jubilejní 20. ročních tradičních Královéhradeckých dožínek

V Šimkových sadech v Hradci Králové se během 13. a 14. září uskuteční jubilejní 20. ročník Královéhradeckých dožínek. Tato dvoudenní akce je výsledkem spolupráce Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové, která slibuje bohatý program plný atrakcí.

První den, známý jako Den prezentace zemědělství, se zaměří na edukaci školní mládeže. Žáci se mohou těšit na interaktivní výstavy zemědělských zvířat a strojů, ukázky řemesel a prezentace odborných škol. Pro nejmenší je připraveno slaměné hřiště a tržiště. Den zakončí hudební vystoupení na dvou pódiích.

Druhý den nabídne ukázky práce s ovčáckým psem, přehlídku skotu a horse show. Návštěvníci se mohou těšit na westernové ježdění a ukázky dětského sportu Hobby Horsing. Program doplní stánky s regionálními potravinami a občerstvením, a večer vyvrcholí koncertem skupiny JAMARON.

„Jsme hrdí, že můžeme hostit tak významnou akci, která přibližuje zemědělství široké veřejnosti," uvedla v tiskové zprávě ředitelka Regionální agrární komory Hana Pisarčiková. Hejtman Martin Červíček a primátorka Pavlína Springerová také vyjádřili podporu a očekávání od této významné události, která je nejen oslavou sklizně, ale také důležitým společenským a kulturním momentem regionu.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky Hradec Králové, Královéhradecký kraj, zemědělství, Martin Červíček, Pavlína Springerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se bude konat jubilejní 20. ročních tradičních Královéhradeckých dožínek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.