Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Během dvou dnů zachránili policisté ze Dvora Králové život dvěma lidem

Policisté z Dvora Králové nad Labem ukázali v praxi, co znamená být na správném místě ve správný čas. Během dvou dnů zachránili životy dvou lidí.

První zásah se odehrál 6. srpna, kdy byli policisté Václav Hlava a Pavel Šverák vysláni k muži, který kolaboval v bytě bez známek dýchání. Díky rychlé reakci a použití defibrilátoru AED se jim podařilo obnovit jeho srdeční rytmus ještě před příjezdem záchranářů.

Následující den byli stejní policisté znovu voláni k třiaosmdesátileté ženě se zástavou srdce. I zde poskytovali neocenitelnou pomoc do příjezdu záchranářů. Díky jejich rychlému jednání a asistenci zdravotníkům byl i tento život zachráněn.

„Příkladná spolupráce s ostatními složkami IZS znovu prokázala, že koordinace a vzájemná pomoc jsou klíčové pro záchranu životů,“ uvádí v tiskové zprávě vedoucí obvodního oddělení Michal Záruba.

V těchto případech se jasně ukázalo, že rychlé a rozhodné jednání může mít neocenitelný význam pro zachování lidských životů. „Každá taková situace je nejen zkouškou připravenosti, ale i motivací pro všechny zúčastněné,“ dodává ve zprávě ředitel Krajského ředitelství policie Petr Sehnoutka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky Dvůr Králové nad Labem, krimi, záchrana, srdce, zástava, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během dvou dnů zachránili policisté ze Dvora Králové život dvěma lidem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.