Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Nedávejte zlodějům šanci. Policie objíždí kempy a radí lidem, jak se bránit

Letní sezóna přináší zvýšené riziko krádeží v kempových oblastech a nebezpečí u vodních ploch. Policisté v Jičínsku každoročně řeší mnoho případů, od kapesních krádeží po ztráty cenných předmětů. Proto je důležité dodržovat jednoduchá, ale účinná preventivní opatření.

Klíčem k ochraně majetku je být ostražitý a proaktivní. „Neberete si na společenské akce zbytečně cenné věci a vždy si zabezpečte vozidla, stany či chatky. Pokud možno, plaťte kartou a uchovávejte finanční hotovost při sobě, nikdy ji nenechávejte ve stanu nebo viditelně v autě,“ vysvětluje na webu policie mluvčí Aleš Brendl.

Jak se bránit zlodějům: 

  • Na společenské, kulturní či sportovní akce si neberte cenné věci (šperky, přenosné počítače, elektroniku a podobně).
  • Auto, stan i chatku vždy řádně uzamkněte (zip stanu například visacím zámkem) a to i v noci, když uvnitř spíte. V autě nenechávejte na viditelném místě pokud možno vůbec nic. Ani zavřený úložný prostor vozu, do kterého není vidět, však není zárukou bezpečnosti.
  • Při nocování mějte všechny cenné předměty (telefony, fotoaparáty, videokamery apod.) a finanční hotovost u sebe. Ve stanu je ukládejte k hlavě a ne k nohám. Nenechávejte  je v žádném případě v předsíňce stanu či chatky.
  • V přechodném obydlí nikdy nenechávejte volně ležet klíče od vozu.
  • Nevozte s sebou větší finanční hotovost, pokud možno, plaťte platební kartou. PIN kód k bankovním kartám nikdy nemějte uložen u karty.

Kromě majetku musí lidé myslet i na svou bezpečnost u vody. Děti, které neumí plavat, by měly mít vždy na sobě plavecké pomůcky a nikdy by neměly být bez dozoru. „Dodržujte bezpečnostní pravidla na lodích a vyhýbejte se skákání do neznámé vody,“ uvádí Brendl.

Tato opatření mohou znatelně snížit riziko nežádoucích incidentů a umožní vám si užívat léto bez nepříjemných překvapení. Vážně proto berte varování policie i upozornění v autokempech a na ubytovacích dokladech.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, stan, hotové peníze, prevence, zloděj, léto, kemp, zabezpečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedávejte zlodějům šanci. Policie objíždí kempy a radí lidem, jak se bránit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.