Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Za hudbou, na motorky, k hrádkům nebo festival řemesel. Co v Královéhradeckém kraji podniknout?

Rockové festivaly, motosrazy, prohlídky zámků nebo praktické workshopy řemesel. Během tohoto víkendu se v Královéhradeckém kraji koná mnoho zajímavých akcí pro jednotlivce i rodiny s dětmi. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších.

Rockový festival TrutnOFF 2024

Známý TrutnOFF se vrátil na trutnovské Bojiště a oslaví 40 let od prvního nezávislého festivalu. Představí se přes šedesát kapel různých žánrů. Mezi hvězdami nebudou chybět Jesus and Mary Chain ze Skotska, Flogging Molly z USA a domácí Visací zámek či Monkey Business. Premiérově vystoupí akordeonistka Rozálie Havelková.

Mezinárodní horolezecký filmový festival

Teplice nad Metují opět hostí milovníky hor a filmů. Festival nabídne od 22. do 25. srpna filmy, hudební vystoupení a různé sportovní aktivity. Čekají vás závody v boulderingu, běhání a trickline, přehlídky filmů a festivalová atmosféra mezi skalami.

Theatrum Kuks – multižánrový festival

Festival v Kuksu oživuje barokní tradice s moderním twistem. Od 21. do 25. srpna se můžete těšit na "divadlo na divadle". Představení a koncerty vás zavedou do doby baroka, která stále rezonuje s dneškem.

Sobotecký jarmark a festival řemesel

Sobotka ožije tradičním jarmarkem plným hudby, divadla a řemesel. V pátek zahraje Wohnout, v sobotu vás čekají stánky s řemeslnými výrobky, jídlem a pitím, dětské pohádky a atrakce s výhledem na zámek Humprecht.

Stará řemesla na Stezce korunami stromů

Janské Lázně vás zvou k objevování tradičních řemesel na Stezce korunami stromů. Od košíkářství po mincovnu, učíte se staré techniky a odnesete si domů nejen suvenýry, ale i zážitky.

Moto sraz v Lužanech

Tento motosraz je jedním z vrcholů léta pro milovníky silných strojů. Od 23. do 25. srpna se můžete těšit na koncerty, soutěže a společnou jízdu u rybníka Marešák. Vystoupí kapely jako Trautenberk a Doga.

Vycházka ponocného ve Rtyni v Podkrkonoší

Ponocný z Rtyně vás provede městem a představí vám historii i místní pověsti. Sraz je u Rychty, a cesta vám otevře méně známé příběhy z minulosti.

Street food festival Dobruška

První ročník festivalu v Dobrušce přinese to nejlepší ze street food z celého světa. 1. září v Archlebových sadech ochutnáte vše od burgery po exotické speciality. Přijďte si pochutnat a užít si den plný chutí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels | Pixabay | Zdroj Kudy z nudy

Štítky festival, řemeslo, film, divadlo, Kuks, Rtyně v Podkrkonoší, Dobruška, Skotsko, USA, Visací zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za hudbou, na motorky, k hrádkům nebo festival řemesel. Co v Královéhradeckém kraji podniknout?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.