Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Rekonstrukce Kukulovy ulice v Jičíně bude levnější. Město získalo dotaci

Kukulova ulice v Jičíně, známá svou klíčovou rolí během výstavby pavilonu A v areálu Oblastní nemocnice, se dočká zásadní rekonstrukce. Město Jičín začlení tento projekt do rozpočtu na rok 2025 a už získalo dotaci 2,7 milionu korun z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Rekonstrukce zahrnuje úpravy pro chodce a cyklisty, výměnu veřejného osvětlení, nové zelené plochy a bezbariérová opatření. „Cílem je vytvořit bezpečnější a příjemnější prostředí pro všechny uživatele ulice,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

Kukulova ulice dříve sloužila jako vjezd pro těžkou techniku během rekonstrukce nemocnice, což městu i kraji přineslo určité logistické výzvy.

Projekt podporuje Královéhradecký kraj a město Jičín, které slíbilo občanům ulici zrekonstruovat po dokončení stavebních prací v nemocnici. Všechny plánované úpravy musí být dokončeny do 30. června 2026.

Celkové náklady na rekonstrukci, včetně oprav chodníků u rodinných domů a parkovacích stání, se odhadují na 13,7 milionu korun. Jičín se proto chystá v příštím roce požádat o další finanční podporu, aby pokryl všechny plánované výdaje. Tento projekt představuje důležitý krok k modernizaci infrastruktury města a zlepšení kvality života jeho obyvatel.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Jičín

Štítky Jičín, rekonstrukce, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Kukulovy ulice v Jičíně bude levnější. Město získalo dotaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.