Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Dětské oddělení v Trutnově se zapojuje do projektu, který učí pacienty třídit odpad

Nejmenší pacienti Oblastní nemocnice v Trutnově mají opět o něco příjemnější prostředí. Některá místa se mění na prostranství, kde se potkává medicína, zábava a zároveň i edukace. Příkladem je nový projekt, který učí děti třídit odpad.

Začíná to na terase, která se změnila v oázu klidu uprostřed nemocničního ruchu. Děti zde mohou hrát hry, jíst, nebo se setkávat s rodinou, a to vše ve chvíli, kdy probíhá jejich léčba. Novinkou je pilotní projekt „Třídíme a šetříme se žížalkami“, který učí děti zodpovědnosti k životnímu prostředí prostřednictvím recyklace potravinových zbytků do kompostu.

Tento projekt, podpořený místními podniky a městem Trutnov, je jen prvním krokem k většímu zapojení dětí do aktivit, které přinášejí radost a poučení i mimo nemocniční postel. „Další plánované aktivity zahrnují edukační přednášky pro rodiče, které mají za cíl lépe je připravit na situace, kdy jejich děti onemocní,“ vysvětluje v tiskové zprávě mluvčí zdravotnické holdingu Lucie Chytilová.

Kromě toho se oddělení neustále snaží rozšířit spektrum péče, aby děti z regionu nemusely cestovat daleko za specializovanou pomocí. Zahrnuje to rozvoj odborných poraden pro širokou škálu dětských onemocnění.

Díky těmto inovacím, Trutnovská nemocnice nejen že léčí, ale skutečně pečuje o své pacienty, a to v prostředí, které je pro ně co nejpříjemnější a nejméně stresující.

Ohodnoť článek

Foto se svolením ZHKHK

Štítky Trutnov, projekt, pacient, odpad, Oblastní nemocnice Trutnov a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské oddělení v Trutnově se zapojuje do projektu, který učí pacienty třídit odpad  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.